Akvárium, modny doplnok, či čo najpresnejšia napodobenina Biotopu?

14.07.2013 14:32

V dnešnej dobe si mnoho ľudí zadováži akvárium do svojho príbytku z niekoľkých dôvodov.

1/ Dcérka chce Nema- toto je veľmi zložitý prípad. Je veľmi ťažké vysvetliť svojej ratolesti, že Nemo alebo inak Klaun očkatý je ryba, ktorá žije v morskom prostredí, čiže by jej bolo zapotreby zadovážiť slanovodné morské akvárium o veľkosti nejakých 200-300 litrov, pretože chovať 2 rybky v 100 litrovom akváriu (čo je jej minimum pre spokojnosť) by boli dosť vyhodené peniaze, keď si zoberieme, že celková výbava spolu s akváriom (250litrov) môže stáť aj okolo 600Eur a viac a to nehovorím o tých "setoch" pre morské akvária, ktoré stoja aj 1200Eur...

 

2/ Modny doplnok- Stále častejšie sa objavujú, hlavne v novinách, rôzne články o tom, že zadovážte si akvárium, skvelý modny doplnok, vaši známi puknú od závisti a podobne... Pokiaľ si myslíte, že akvárium je vec, ktorá potrebuje len jednorazovú investíciu a inšpekciu raz za pol roka tak ste na veľkom omyle. A to skutočne veľkom. Takisto zanedbané akvárium nebude len nevkusným modnym doplnkom spolu so zápachom o akom sa vám ani nesnívalo, ktoré určite vyhodíte alebo predáte na bazáre za zlomok nákupnej ceny ale takisto miestom zbytočne vyhodených peňazí.

 

3/ Chcem si preniesť domov kúsok jazierka,rieky- Toto je ten správny dôvod z akého by ste si mali zadovážiť akvárium a gratulujem každému, kto sa s dôvodom číslo 3 stotožnuje. Spravili ste totiž 1/6 z toho čo by ste spraviť mali aby vám akvárium fungovalo. Ale stále vás čaká kopa práce. Pomôžem však každému, kto mi napíše na mail , (prosím aby mali otázky hlavu a patu a premyslite si či som na tú otázku neodpovedal už tu na tejto stránke ( v takom prípade neodpovedám!))